كل جديد ومتميز وحصرى تجدونه هنا فى ومضات السها
كل جديد ومتميز وحصرى تجدونه هنا فى ومضات السها
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


واحـــــة الإبــداع والفــن والتــألق
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Support

 

 مقهـــى الســها للأعضاء

اذهب الى الأسفل 
+6
امنـــــــه
احمد ابو عاصم
ابو حسام
عبد الفتاح عبد الشافي
سعيدالعارف الضبع
زهرة الجنوب
10 مشترك
انتقل الى الصفحة : الصفحة السابقة  1, 2, 3, 4, 5  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
زهرة الجنوب
...........
...........



عدد المساهمات : 26070

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 1:33 pm

ايوه يا آمنه بس الاول شفتى الفسيخ مطلوب ازاى

اهو الاستاذ محمد هاياكله لوحده

الجبنه القريش عندنا بينشفوها

وبعدين يحطوها فى المش

كام يوم وتبقى جبنه قديمه

بس المش انا بصراحه مش عارفه تركيبته وهاتضحكى علينا الناس

خلى ابو جمال ولا الاستاذ محمد يقولا لك عليه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip



عدد المساهمات : 1455

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 2:06 pm

الظاهر أن الفسيخ أكله عالمية والله أعلم

عندنا نوع معين من السمك نحفظه بالتمليح نسميه (مالح)
بعد ما يتقطع ويتنظف وينغسل يتملح بكمية كبيرة من الملح وينحفظ في
وعاء معدن لفترة لغاية ماالسمك يتشرب الملح ,, وبعد هالفترة ممكن ينطبخ بطريقين

1-
مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 289.imgcache

2-
مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 A6af21d430


فسيخ إماراتي << بالهنا والعافية .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........



عدد المساهمات : 26070

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 2:11 pm

انتم كل حاجه تقدموها مع الرز يا آمنه

طيب انا عندى سؤال

ازاى بتاكلوا رز كتير وبتحتفظوا بأجسام معتدله ؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip



عدد المساهمات : 1455

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 2:23 pm

أنا كنت حاسه أنك راح تسألي نفس السؤال , ولما شفت السؤال ضحكت

الرز عندنا أساسي في المطبخ ,,وأي حد في الخليج يقولك نفس الكلام


والرز قبل الطبخ ينغسل من النشا تماماً وبعد الطبخ يتصفى من باقي النشا
فما يزيد الوزن بهالطريقة

ولو كان يزيد الوزن كان شفتي شعوب شرق آسيا أوزانهم أطنان
لأنهم معتمدين على الرز إعتماد كامل ,, مثل الهند والصين واليابان وغيرهم




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........



عدد المساهمات : 26070

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 2:39 pm

يعنى انتم بتطبخوا الرز مسلوق

وتصفوه من الميه

طيب احنا بنحمره ومش بنصفى الميه

بس معلومه جديده وهاطبقها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip



عدد المساهمات : 1455

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 3:14 pm

بالضبط رز مسلوق ومتصفى

جربيه وإن شاء الله يعجبك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عبد الفتاح عبد الشافي
المراقب العام للمنتدي



عدد المساهمات : 11453

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 3:18 pm



مرحبا بكم جميعا

منورين مقهي السها

يا زهره الرز التي تقصده امنه هو الرز الباكستاني او الهندي او ارز دول جنوب شرق اسيا عموما

ومنه انواع كثيره جدا

وهو ما نطلق عليه نحن الارز البسمتي

لكن الرز المصري مش بياكلوه اصلا في الخليج
...........................
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip



عدد المساهمات : 1455

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 3:24 pm

طيب يا زهرة أنا خاطري اعرف أكلات الصعيد عندكم غير المشلتت لأنه مشهور أصلاً
وغير اللي ناكلو في القاهرة ,, يعني الأكل الصعيدي في الأيام العادية والمناسبات

وغير الأكل في أشياء ثانيه مهمة اللي هي العادات والتقاليد عندكم


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 3:26 pm

اهلا ابو عبد الشافى انت جيت

هات ياواد قهوة مظبوط لابو جمال

كنا محتاجينك عشان المجبوس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 3:30 pm

اهلا أستاذ عبد الفتاح نورت

مين قالك ما ناكل الرز المصري ؟؟ إذا كيف نسوي المحاشي والكشري ؟؟

هو صحيح هالأكلات مصرية لكن نحبها ونسويها ولو بين فترات

طيب أستاذ عبدالفتاح أنقذ زهرة وعلمني شو هو ( المش )؟؟


عدل سابقا من قبل آمنة في الجمعة أبريل 01, 2011 3:34 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........
زهرة الجنوب


عدد المساهمات : 26070
العمر : 43

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 3:34 pm

ايوه هو ابو جمال

والاستاذ ابو العبادى

هايحكوا لك بالتفصيل عن الاكل الصعيدى

وانا هاكل معاكى وانا ساكته

علشان ميضحكوش على
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 3:38 pm

الظاهر مالكيش في المطبخ يازهرة
طيب تحبي نتكلم في مواضيع ثانية

على ذكر الأكل الصعيدي سؤال بس هم الأخوان هنا كلهم من الصعيد ؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........
زهرة الجنوب


عدد المساهمات : 26070
العمر : 43

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 3:46 pm

ايوه اصولهم كلهم من الصعيد

انا لى فى المطبخ يا آمنه

بس فى الاكلات الحديثه والمشويات والمقبلات والمحلويات

لكن الصعيدى آكل بس

او اسمع بس

وهاتشوفى ابو جمال دلوقتى هايقول ايه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
عبد الفتاح عبد الشافي
المراقب العام للمنتدي
عبد الفتاح عبد الشافي


عدد المساهمات : 11453
العمر : 63
الموقع : قطر

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 4:01 pm



اهلا بكم جميعا شكرا ابو العبادي ع القهوه مع انه قدامي الان قهوه عربي

تتقهوي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اهلا اخت امنه اخت زهره

المش ..............وما ادراك ما المش

الحليب بانواعه سواء بقري او حليب جاموس يتم وضعه في انيه سواء من الفخار او خلافه لمده

خمسة ايام في الشتاء او اربعة ايام في الصيف

بعد ذلك تتكون طبقه اعلي الحليب حوالي 3 سنتيمترات سمكها او سمكها يكون حسب نوع الغذاء الذي تتناوله الماشيه المهم هذه الطبقه هي القشده او القيمر بالعراقي .....تعزل هذه الطبقه ويستخرج منها السمن البلدي لاحقا او ما يقولون عليه الدهن الحر اما ما تبقي في الاناء بعد هذه الطبقه يتم اضافه الملح عليه والشطه الحمراء والكمون ويضع داخل اكياس قماش
ثم يعلق في الشمس لمدة يومين او ثلاثه ...........هنا يتحول الي جبنه بيضاء او ما يسمونها الجبنه البلدي طبعا طعمها الذ بكتير من جبنة المراعي البيضاء...........واذا لم تاكل ...تجفف في الشمس الي ان تصبح صلبه شويه بعد ذلك يتم تعبئتها في انيه تشبه الفخار او ما يقولون عنه البلاص ثم تقفل جيدا لمده سنه كامله او اكثر بعد ان يضاف اليها اللبن الحليب المغلي لان الجبنه تكون اصبحت قريبه من الصلابه ..........عند فتحا نجد ان الجبنه البيضاء اصبحت حمراء ويحيطها سائل لزج جدا كالعسل الاسود في لذوجته ................هــــــــــذا هـــــــــــــــــو المــــــــــــــــــــش

وهو عباره عن ناتج اللبن المغلي الذي وضعناه مكتسبا طعم الجبنه الموجوده معه مملحا بفعل الملح الموضوع داخل الجبنه نفسها وكلما تمر الايام نجد ان الجبنه تتحول الي بفعل عامل الوقت ان تبدا في الانصهار وتتحول الي مش
ارجو ان اكون قد اوضحت الموضوع
........................
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عبد الفتاح عبد الشافي
المراقب العام للمنتدي
عبد الفتاح عبد الشافي


عدد المساهمات : 11453
العمر : 63
الموقع : قطر

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 4:05 pm



انا عارف يا استاذه امنه ان المحشي او الكشري بيكون بالرز المصري

لان البسمتي ناشف وبيحتاج الي قدر كبير من الماء حتي ينضج عكس المصري الذي يكفيه القليل من الماء

لكن انا بتكلم علي الارز المجبوس او الكبسه او الرز البخاري او الارز المندي عموما او ما تسمونه انتم عيش هذا الارز لابد ان يكون بسمتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 4:09 pm

طلع المش مش هين ,, كل هالعمليات في تصنيعه

تسلم أستاذ عبدالفتاح على هذا التوضيح .

وما شاء الله عندك معرفه بأنواع طبخات الخليج بالعيش


شكراً لك مره ثانية .



عدل سابقا من قبل آمنة في الجمعة أبريل 01, 2011 4:15 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 4:12 pm

والله احنا فى الصعيد وانتى عارفة يا بنت الساحة

الاكلات الاساسية عندنا هى الملوخية والبامية الويكة

وللاخت امنة الملوخية طبعا انتى عرفاها هى موجودة فى

الخليج بس احنا بنشفها فى الشمس وبعدين نفركها بالايد

وطريقة طبخها بتكون مع اللحمة او الفراخ او جميع انواع

الطيور وتضاف على الشربة وبعدين يتعملها ثوم يقلى طبعا

بالسمن البلدى ويضاف عليها وكلوا بقى بالهنا والشفى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........
زهرة الجنوب


عدد المساهمات : 26070
العمر : 43

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 4:20 pm

لا احكوا لها على المعجنات اللى جننتونى بيها

المخروط وما تلاه خلينا نعقد آمنه شويه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 4:26 pm

نعم أستاذ محمد طبعاً عارفه الملوخية بس عندنا نستخدم الملخية المجمدة , مش كثير الفريش هنا

والبامية طبعاً معروفة ونسويها مرات قليلة مع اللحمه و لكن أكثر المرات بس البامية لوحدها


أما الويكة أول مره أسمع عنها

وشكراً لك على الإضافة أخي محمد .





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 5:00 pm


الويكة ياعزيزتى

هى نفسها البامية ولكن لا نقوم بتسويتها

بالصلاونة كما فى الخليج ومصر برضه

ولكن ناتى بالبامية ونقطعها دوائر صغيرة

ثم نضعها فى الشربة وبعد ان يتم طهيها

يكون هناك مفراك وهو عبارة عن قطعة صغيرة

من الخشب مدورة وبها من الامام اربعة اوستة

اسنان ونقوم بفرك البامية بهذا المفراك

حتى تصير ناعمة ثم نعمل ثوم مقلى ويضاف

عليها والبهنا والشفى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 5:07 pm

تسلم أستاذ محمد على الشرح ,,
ويبدو أنك شاطر ما شاء الله في هالأمور

وشكراً لك.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 5:16 pm


والله يا ختى حياة العزوبية فى

الخليج جعلتنا نتعلم اغلب الاكلات

حتى نعتمد على انفسنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 5:33 pm


سواء رجل أو مرأة إللي يعتمد على نفسه في نظري أفضل من للي ينتظر حد يخدمه,,
دايماً المعتمد على نفسه يعتبر إنسان حُر , وهذي ميزة طيبة تضاف لرصيد شخصيتة

تحياتي لك أخي محمد.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 5:46 pm


طبعا الاعتماد على النفس شئ طيب

ولكن اعتقد ان هذا قل هى الايام

خصوصا فى الخليج وخاصة المطبخ

مع وجود كثير من الخدم الاسيويين

انا لى صديق قطرى يمكن تعرفيه لانه

قصاص وكاتب قطرى اسمه جمال فايز دائما

اغلب اوقاتنا نقضيها سويا ولكن حين نذهب

الى بيته اشترط عليه ان من يصنع الاكل ليس

الخادمة

عزيزتى تقبلى تحياتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 5:58 pm

يعني مش ممكن تاكل طبخ من إيد الخدم ؟؟
ما هم الطباخين اللي في المطاعم والكافيتريا أو المعصرة آسيوين وناكل من طبخهم

وبعدين مش كل البيوت في الخليج تعتمد على الخدم

أنا أعرف أسر هنا في الإمارات كل الشغل على أهل البيت وما عندهم خدم أبداً ,
بعضهم بسبب الظروف المادية , وبعضهم رغبة شخصية بالبعد عن الخدم

وفي بعض البيوت الخادمه بس للتنظيف , أما الطبخ على أهل البيت

يعني كل أسرة حسب رغبتها وحسب ظروفها المادية والإجتماعية



تحياتي لك أخي محمد







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 6:28 pm


نعم اختى باطبع ليس كل البيوت تعتمد

على الخدم وبعض البيوت تستخدم الخدم

للنظافة فقط هتصدقينى لو قلت لكى حين

اذهب الى مطعم او كافتيريا لابد ان ابحث

عن الذى يعمل بها عرب ليس للتقليل من شان

الاسيويين لا والف لا ولكن لان طريقة صناعتهم

للاكل لاتتماشى معى
والان اغلب المطاعم عندنا فى قطر عرب او اتراك

عزيزتى تقبلى تحياتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........
زهرة الجنوب


عدد المساهمات : 26070
العمر : 43

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 7:06 pm

اصل حكاية الاكل دى مزاج يا جماعه

ومهما تواجد خدم

صنع اليد شىء آخر

انا كنت لا أأكل الا من صنع يدى مهما كان

والكلام ده مينفعش لأن الواحد معرض انه يتعزم بره يسافر اى شىء طارىء

كيفت نفسى على تقبل بعض الامور فى المطاعم ممكن الاكل يكون نواشف ويكون المطعم نضيف

واللى شغالين فيه مقبولين ونضاف علشان الواحد يقدر ياكل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 11:01 pm

يمكن علشان في قطر فيه عرب وأتراك أكثر من الآسيوين
عندنا في نسبة جيدة من العرب و نُدرة من الأتراك
وإكتساح آسيوي واضح

أنا عن نفسي لو عجبني الأكل أكل ولا أسأل من اللي طبخ

قبل شوي وصلت من حفلة زفاف وجا الموضوع على بالي << يا ترى من طبخ هالأكل !!

تسلم يا أستاذ محمد



عدل سابقا من قبل آمنة في الجمعة أبريل 01, 2011 11:10 pm عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالجمعة أبريل 01, 2011 11:07 pm

صحيح يا زهرة الواحد لابد يكيف نفسه لتفادي الظروف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد ابو عاصم
مشرف منتدى الادب والفنون
مشرف منتدى الادب والفنون
احمد ابو عاصم


عدد المساهمات : 1387
العمر : 45
الموقع : الرياض

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 12:03 am

يا اخوانا اكل المطاعم نشف المعده

نفسنا فى اكله بيتى

ولا ايه رايك

يا سعيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سعيدالعارف الضبع
المراقب العام للمنتدي



عدد المساهمات : 17528
العمر : 37
الموقع : الرياض

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 12:09 am

والله انا من رأيك يا ابومرح انا كرهت اكل المطاعم

جدا ونفسى فعلا فى اكله بيتى بس للأسف مليش فيه

يعنى مبعرفش اعمله ممكن اكل بس مش اكتر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........
زهرة الجنوب


عدد المساهمات : 26070
العمر : 43

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 12:17 am

وادى طبق بصاره علشان ابو مرح وسعيد وآمنه

تعرفى البصاره يا آمنه


مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 7889
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
احمد ابو عاصم
مشرف منتدى الادب والفنون
مشرف منتدى الادب والفنون
احمد ابو عاصم


عدد المساهمات : 1387
العمر : 45
الموقع : الرياض

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 12:18 am

والله ما قصرتى ام شروق

دائما ما تغمرينا بكرمك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:02 am

اعرف البصارة من المسلسلات كأسم لأكله من الفول , بس ما جربتها


وتسلم إيدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد ابو عاصم
مشرف منتدى الادب والفنون
مشرف منتدى الادب والفنون
احمد ابو عاصم


عدد المساهمات : 1387
العمر : 45
الموقع : الرياض

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:06 am

اسمعى يا ستى

فووووووول مجروش

يطبخ على النار حتى يستوى

ويضاف عليه بعض البهارات

التى تضفى عليه طعما مميزا

ومع انها اكله جميله ولكننى شخصيا

مضرب عنها منذ احدى عشر عاما


وبالهنا والشفا اخت امنه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:14 am

مشكور أستاذ أحمد على الوصف

إن الله راد أول ما أرجع أزور القاهرة بطلبها وأجربها

أنا أفضل الأكل الشعبي للدول أكثر من الأكلات الجديدة اللي يخترعوها لنا هالأيام ,

وتسلم .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:15 am

رحوا منكم لله يا بعدا

عاوزين تاكلونا بصارة

قبل النوم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد ابو عاصم
مشرف منتدى الادب والفنون
مشرف منتدى الادب والفنون
احمد ابو عاصم


عدد المساهمات : 1387
العمر : 45
الموقع : الرياض

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:16 am

يا استاذنا الفاضل

دى مش للاكل لا

دى للعرض وبس

يعنى حاجه للفرجه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابو حسام
المراقب العام للمنتدي
ابو حسام


عدد المساهمات : 9558
العمر : 41
الموقع : القاهرة

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:21 am

يا اخوانا انا مش هتكلم يعني لاتعليق
لاني من اصول اوربيه ومعرفش الحجات الحلوه دي خالص
انتم عارفين اني اصولي اوربيه شويه هههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net/
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:22 am

طيب وهنقطع تذاكر عشان نتفرج

ولا الفرجة مجانى


هات شاى مغلى ياواد لعمك احمد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد ابو عاصم
مشرف منتدى الادب والفنون
مشرف منتدى الادب والفنون
احمد ابو عاصم


عدد المساهمات : 1387
العمر : 45
الموقع : الرياض

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:23 am

ههههههههههههههههههه

وكمان

هههههههههههههه

يا ود يا اوروبى

يا بتاع الكباتشينو والمارونقلاسيه والباتيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:25 am

أخوية محمد هذي زهرة هي اللي جابت البصارة << أفتن عليها

أنا ممكن أقدم لك أكله ثانية ,, أطلع في أول هالصفحة وتفضل كل فسيخ إماراتي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد ابو عاصم
مشرف منتدى الادب والفنون
مشرف منتدى الادب والفنون
احمد ابو عاصم


عدد المساهمات : 1387
العمر : 45
الموقع : الرياض

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:25 am

يدوووووووووووووم الشاى يا عمنا

علشان يعدل الدماغ

انت عارف ضغط الشغل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:29 am

اخونا ابو حسام امس اكل برياني قبل النوم واليوم صار أوربي

علينا يا ابو حسام ,,

تحياتي لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابو حسام
المراقب العام للمنتدي
ابو حسام


عدد المساهمات : 9558
العمر : 41
الموقع : القاهرة

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:30 am

يعني مش عاجبك اني من اصول اوربيه يا عم احمد هتخلي اختنا امنه تضحك علينا وتقول
صعايده يارسول الله ؟ هههههههه
انت مش عارف اني من اصول اوربيهومعرفش حاجه عن المش بتاعكم دا ولا البصاره ولا الكلام الفاضي دا كله
ولا حتي المصبوبه ولا المفروك ولا ولا ولا ولا ...... الخ ؟
انا مسامحك علشان خاطر عمنا ابو العبادي وعندك واحد شاي علي بوسته
للكبير بتاعنا ياواد ههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net/
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:35 am


نورت القعدة يا دكتر ماجلى

طيب ياعم بالراحة علينا ولا

عشان انت يعنى معاك حصانة اوربية

ضد المش والبصارة والملوحة والدقة

يعنى تقوم تفترى علينا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابو حسام
المراقب العام للمنتدي
ابو حسام


عدد المساهمات : 9558
العمر : 41
الموقع : القاهرة

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:38 am

وانا اقدر ياعمنا ههههه منتا عارف اخوك
مش طبعه الافترا ولا التكبر بس حبيت افكر
ابو مرح اني من اصول اوربيه يعني من الاقصر
بذمتك دي مش شهاده اني اوربي ههههههههه
السياحه ليل ونهار هناك ومن عاشر القوم اربعين يوم ههه
يبقي حقي اقول اني اوربي ولا لاء؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net/
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:43 am


لا يا كابتن اهل الاقصر قصدى اهل طيبة

اتقدموا قبل اوربا بتاعتك دى وهما

اللى علموا اوربا وغيرها الاتيكيت

من سبع تلاف سنة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابو حسام
المراقب العام للمنتدي
ابو حسام


عدد المساهمات : 9558
العمر : 41
الموقع : القاهرة

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:46 am

خلاص يبقي موافقه
انتم بتتكلموا صح
هاتولنا بقي اكله حلوه نتعشي بيها
متهيئلي من اختصاص اختنا امنه
ومنتظريين العشاء اخواتك عندهم شعور بالجوع حاليا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net/
محمد ابوالعبادى
مشرف المنتدى العام
مشرف المنتدى العام



عدد المساهمات : 933
العمر : 59

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:50 am


ايه رايكم تاكلوا شباتى

مع شاى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:55 am

تفضلو يا اخوان أكله خفيفه بسم الله











مافي أخف من هالعشا
















طبق زبادي
مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Images?q=tbn:ANd9GcRkfYfgsSSovQAYjummOAchJljEIkMTzsXybEn-AJ1ryvFm0VD2lg&t=1


بالهنا والعافية وتصبحو على خير .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ابو حسام
المراقب العام للمنتدي
ابو حسام


عدد المساهمات : 9558
العمر : 41
الموقع : القاهرة

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالسبت أبريل 02, 2011 1:56 am

تسلم الايادي يا استاذه امنه
وانتي من اهل الخير ان شاء الله
وبارك الله فيكي علي هذا العشاء اللذيذ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net/
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالخميس أبريل 07, 2011 3:20 am

UP
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........
زهرة الجنوب


عدد المساهمات : 26070
العمر : 43

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالخميس أبريل 07, 2011 8:58 am

ايه يا آمنة زعلانه على المقهى اللى واقف حاله

هنشطهولك ...بس شوفى نتكلم فى ايه واحنا نفتحه خمس نجوم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
مصطفى عدلى
مشرف منتدى الادب والفنون
مشرف منتدى الادب والفنون
مصطفى عدلى


عدد المساهمات : 346
العمر : 39

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالخميس أبريل 07, 2011 12:26 pm

ياصباح الفل والورد والياسمين عليكم

الاول انا جعان وكلاب بطنى عتهوهو

الاقيش عنديكم شويه نابت وقرقوشه

وياسلام لو بعديهم كوبايه شاى حبر

كله بحسابه انتو مش هتبقششو علينا يعنى وادى نص جنيه تحت الحساب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........
زهرة الجنوب


عدد المساهمات : 26070
العمر : 43

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالخميس أبريل 07, 2011 12:51 pm

ادى النابت با مصطفى




واتصرف وهات الشاى مع نفسك واحنا نحاسبوا لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالخميس أبريل 07, 2011 12:57 pm

والله فيكِ الخير والبركة يا زهرة

أكيد أنتي تنشطي المقهى لأنك أنتي اللي دايماً مسويه جو حلو في المنتدى

نشوف الأخوان أي المواضيع يحبو يتكلمو فيها ونشارك سوى.




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الجنوب
...........
...........
زهرة الجنوب


عدد المساهمات : 26070
العمر : 43

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالخميس أبريل 07, 2011 1:01 pm

الاول يا آمنه

الحقينى بطريقة ارز مسلوق ومقبول
علشان بطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wamadat.forumegypt.net
امنـــــــه
عضو vip
عضو vip
امنـــــــه


عدد المساهمات : 1455
العمر : 48

مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Empty
مُساهمةموضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء    مقهـــى الســها للأعضاء  - صفحة 3 Icon_minitimeالخميس أبريل 07, 2011 1:17 pm

الحين تطبخي

طيب حطي 3 أكواب ماي في قدر على النار
ولغاية ما يغلي الماي
هاتي كوب رز وغسلية من النشا وحطيه على الماي المغلي
10 دقايق تشوفي الرز أستوى ,, حطي عليه معلقه ملح
وعلى المصفى على طول صفية ورجعيه في القدر مع شوية زيت في قاع القدر
علشان ما يلزق الرز ,غطي القدر وخليه على نار هاديه 5 دقايق بس ويكون جاهز

ولأني عارفه ومتأكده أنه مش يضبط معاكي من اول مره
جبت لك قدر رز جاهز ,, أنتي بس اغرفيه
http://img102.herosh.com/2010/01/02/609827519.jpg

وبالهنا والعافية

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مقهـــى الســها للأعضاء
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 3 من اصل 5انتقل الى الصفحة : الصفحة السابقة  1, 2, 3, 4, 5  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتدى الادب والفنون واقلام الاعضاء :: أقلام حرة (قصص وروايات-شعر-خواطر)-
انتقل الى: