| مقهـــى الســها للأعضاء | |
|
+6امنـــــــه احمد ابو عاصم ابو حسام عبد الفتاح عبد الشافي سعيدالعارف الضبع زهرة الجنوب 10 مشترك |
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 1:33 pm | |
| ايوه يا آمنه بس الاول شفتى الفسيخ مطلوب ازاى اهو الاستاذ محمد هاياكله لوحده الجبنه القريش عندنا بينشفوها وبعدين يحطوها فى المش كام يوم وتبقى جبنه قديمه بس المش انا بصراحه مش عارفه تركيبته وهاتضحكى علينا الناس خلى ابو جمال ولا الاستاذ محمد يقولا لك عليه | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 2:06 pm | |
| الظاهر أن الفسيخ أكله عالمية والله أعلم عندنا نوع معين من السمك نحفظه بالتمليح نسميه (مالح) بعد ما يتقطع ويتنظف وينغسل يتملح بكمية كبيرة من الملح وينحفظ في وعاء معدن لفترة لغاية ماالسمك يتشرب الملح ,, وبعد هالفترة ممكن ينطبخ بطريقين 1- 2- فسيخ إماراتي << بالهنا والعافية . | |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 2:11 pm | |
| انتم كل حاجه تقدموها مع الرز يا آمنه طيب انا عندى سؤال ازاى بتاكلوا رز كتير وبتحتفظوا بأجسام معتدله ؟ | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 2:23 pm | |
| أنا كنت حاسه أنك راح تسألي نفس السؤال , ولما شفت السؤال ضحكت
الرز عندنا أساسي في المطبخ ,,وأي حد في الخليج يقولك نفس الكلام
والرز قبل الطبخ ينغسل من النشا تماماً وبعد الطبخ يتصفى من باقي النشا فما يزيد الوزن بهالطريقة
ولو كان يزيد الوزن كان شفتي شعوب شرق آسيا أوزانهم أطنان لأنهم معتمدين على الرز إعتماد كامل ,, مثل الهند والصين واليابان وغيرهم
| |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 2:39 pm | |
| يعنى انتم بتطبخوا الرز مسلوق وتصفوه من الميه طيب احنا بنحمره ومش بنصفى الميه بس معلومه جديده وهاطبقها | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 3:14 pm | |
| بالضبط رز مسلوق ومتصفى
جربيه وإن شاء الله يعجبك
| |
|
| |
عبد الفتاح عبد الشافي المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 11453
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 3:18 pm | |
|
مرحبا بكم جميعا
منورين مقهي السها
يا زهره الرز التي تقصده امنه هو الرز الباكستاني او الهندي او ارز دول جنوب شرق اسيا عموما
ومنه انواع كثيره جدا
وهو ما نطلق عليه نحن الارز البسمتي
لكن الرز المصري مش بياكلوه اصلا في الخليج ...........................
| |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 3:24 pm | |
| طيب يا زهرة أنا خاطري اعرف أكلات الصعيد عندكم غير المشلتت لأنه مشهور أصلاً وغير اللي ناكلو في القاهرة ,, يعني الأكل الصعيدي في الأيام العادية والمناسبات
وغير الأكل في أشياء ثانيه مهمة اللي هي العادات والتقاليد عندكم
| |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 3:26 pm | |
| اهلا ابو عبد الشافى انت جيت
هات ياواد قهوة مظبوط لابو جمال
كنا محتاجينك عشان المجبوس | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 3:30 pm | |
| اهلا أستاذ عبد الفتاح نورت
مين قالك ما ناكل الرز المصري ؟؟ إذا كيف نسوي المحاشي والكشري ؟؟
هو صحيح هالأكلات مصرية لكن نحبها ونسويها ولو بين فترات
طيب أستاذ عبدالفتاح أنقذ زهرة وعلمني شو هو ( المش )؟؟
عدل سابقا من قبل آمنة في الجمعة أبريل 01, 2011 3:34 pm عدل 1 مرات | |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070 العمر : 43
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 3:34 pm | |
| ايوه هو ابو جمال والاستاذ ابو العبادى هايحكوا لك بالتفصيل عن الاكل الصعيدى وانا هاكل معاكى وانا ساكته علشان ميضحكوش على | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 3:38 pm | |
| الظاهر مالكيش في المطبخ يازهرة طيب تحبي نتكلم في مواضيع ثانية
على ذكر الأكل الصعيدي سؤال بس هم الأخوان هنا كلهم من الصعيد ؟ | |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070 العمر : 43
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 3:46 pm | |
| ايوه اصولهم كلهم من الصعيد انا لى فى المطبخ يا آمنه بس فى الاكلات الحديثه والمشويات والمقبلات والمحلويات لكن الصعيدى آكل بس او اسمع بس وهاتشوفى ابو جمال دلوقتى هايقول ايه | |
|
| |
عبد الفتاح عبد الشافي المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 11453 العمر : 63 الموقع : قطر
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 4:01 pm | |
|
اهلا بكم جميعا شكرا ابو العبادي ع القهوه مع انه قدامي الان قهوه عربي
تتقهوي؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اهلا اخت امنه اخت زهره
المش ..............وما ادراك ما المش
الحليب بانواعه سواء بقري او حليب جاموس يتم وضعه في انيه سواء من الفخار او خلافه لمده
خمسة ايام في الشتاء او اربعة ايام في الصيف
بعد ذلك تتكون طبقه اعلي الحليب حوالي 3 سنتيمترات سمكها او سمكها يكون حسب نوع الغذاء الذي تتناوله الماشيه المهم هذه الطبقه هي القشده او القيمر بالعراقي .....تعزل هذه الطبقه ويستخرج منها السمن البلدي لاحقا او ما يقولون عليه الدهن الحر اما ما تبقي في الاناء بعد هذه الطبقه يتم اضافه الملح عليه والشطه الحمراء والكمون ويضع داخل اكياس قماش ثم يعلق في الشمس لمدة يومين او ثلاثه ...........هنا يتحول الي جبنه بيضاء او ما يسمونها الجبنه البلدي طبعا طعمها الذ بكتير من جبنة المراعي البيضاء...........واذا لم تاكل ...تجفف في الشمس الي ان تصبح صلبه شويه بعد ذلك يتم تعبئتها في انيه تشبه الفخار او ما يقولون عنه البلاص ثم تقفل جيدا لمده سنه كامله او اكثر بعد ان يضاف اليها اللبن الحليب المغلي لان الجبنه تكون اصبحت قريبه من الصلابه ..........عند فتحا نجد ان الجبنه البيضاء اصبحت حمراء ويحيطها سائل لزج جدا كالعسل الاسود في لذوجته ................هــــــــــذا هـــــــــــــــــو المــــــــــــــــــــش
وهو عباره عن ناتج اللبن المغلي الذي وضعناه مكتسبا طعم الجبنه الموجوده معه مملحا بفعل الملح الموضوع داخل الجبنه نفسها وكلما تمر الايام نجد ان الجبنه تتحول الي بفعل عامل الوقت ان تبدا في الانصهار وتتحول الي مش ارجو ان اكون قد اوضحت الموضوع ........................
| |
|
| |
عبد الفتاح عبد الشافي المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 11453 العمر : 63 الموقع : قطر
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 4:05 pm | |
|
انا عارف يا استاذه امنه ان المحشي او الكشري بيكون بالرز المصري
لان البسمتي ناشف وبيحتاج الي قدر كبير من الماء حتي ينضج عكس المصري الذي يكفيه القليل من الماء
لكن انا بتكلم علي الارز المجبوس او الكبسه او الرز البخاري او الارز المندي عموما او ما تسمونه انتم عيش هذا الارز لابد ان يكون بسمتي
| |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 4:09 pm | |
| طلع المش مش هين ,, كل هالعمليات في تصنيعه
تسلم أستاذ عبدالفتاح على هذا التوضيح .
وما شاء الله عندك معرفه بأنواع طبخات الخليج بالعيش
شكراً لك مره ثانية .
عدل سابقا من قبل آمنة في الجمعة أبريل 01, 2011 4:15 pm عدل 1 مرات | |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 4:12 pm | |
| والله احنا فى الصعيد وانتى عارفة يا بنت الساحة
الاكلات الاساسية عندنا هى الملوخية والبامية الويكة
وللاخت امنة الملوخية طبعا انتى عرفاها هى موجودة فى
الخليج بس احنا بنشفها فى الشمس وبعدين نفركها بالايد
وطريقة طبخها بتكون مع اللحمة او الفراخ او جميع انواع
الطيور وتضاف على الشربة وبعدين يتعملها ثوم يقلى طبعا
بالسمن البلدى ويضاف عليها وكلوا بقى بالهنا والشفى | |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070 العمر : 43
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 4:20 pm | |
| لا احكوا لها على المعجنات اللى جننتونى بيها المخروط وما تلاه خلينا نعقد آمنه شويه | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 4:26 pm | |
| نعم أستاذ محمد طبعاً عارفه الملوخية بس عندنا نستخدم الملخية المجمدة , مش كثير الفريش هنا
والبامية طبعاً معروفة ونسويها مرات قليلة مع اللحمه و لكن أكثر المرات بس البامية لوحدها
أما الويكة أول مره أسمع عنها
وشكراً لك على الإضافة أخي محمد .
| |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 5:00 pm | |
| الويكة ياعزيزتى
هى نفسها البامية ولكن لا نقوم بتسويتها
بالصلاونة كما فى الخليج ومصر برضه
ولكن ناتى بالبامية ونقطعها دوائر صغيرة
ثم نضعها فى الشربة وبعد ان يتم طهيها
يكون هناك مفراك وهو عبارة عن قطعة صغيرة
من الخشب مدورة وبها من الامام اربعة اوستة
اسنان ونقوم بفرك البامية بهذا المفراك
حتى تصير ناعمة ثم نعمل ثوم مقلى ويضاف
عليها والبهنا والشفى
| |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 5:07 pm | |
| تسلم أستاذ محمد على الشرح ,, ويبدو أنك شاطر ما شاء الله في هالأمور
وشكراً لك. | |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 5:16 pm | |
| والله يا ختى حياة العزوبية فى
الخليج جعلتنا نتعلم اغلب الاكلات
حتى نعتمد على انفسنا
| |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 5:33 pm | |
| سواء رجل أو مرأة إللي يعتمد على نفسه في نظري أفضل من للي ينتظر حد يخدمه,, دايماً المعتمد على نفسه يعتبر إنسان حُر , وهذي ميزة طيبة تضاف لرصيد شخصيتة
تحياتي لك أخي محمد.
| |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 5:46 pm | |
| طبعا الاعتماد على النفس شئ طيب
ولكن اعتقد ان هذا قل هى الايام
خصوصا فى الخليج وخاصة المطبخ
مع وجود كثير من الخدم الاسيويين
انا لى صديق قطرى يمكن تعرفيه لانه
قصاص وكاتب قطرى اسمه جمال فايز دائما
اغلب اوقاتنا نقضيها سويا ولكن حين نذهب
الى بيته اشترط عليه ان من يصنع الاكل ليس
الخادمة
عزيزتى تقبلى تحياتى
| |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 5:58 pm | |
| يعني مش ممكن تاكل طبخ من إيد الخدم ؟؟ ما هم الطباخين اللي في المطاعم والكافيتريا أو المعصرة آسيوين وناكل من طبخهم
وبعدين مش كل البيوت في الخليج تعتمد على الخدم
أنا أعرف أسر هنا في الإمارات كل الشغل على أهل البيت وما عندهم خدم أبداً , بعضهم بسبب الظروف المادية , وبعضهم رغبة شخصية بالبعد عن الخدم
وفي بعض البيوت الخادمه بس للتنظيف , أما الطبخ على أهل البيت
يعني كل أسرة حسب رغبتها وحسب ظروفها المادية والإجتماعية
تحياتي لك أخي محمد
| |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 6:28 pm | |
| نعم اختى باطبع ليس كل البيوت تعتمد
على الخدم وبعض البيوت تستخدم الخدم
للنظافة فقط هتصدقينى لو قلت لكى حين
اذهب الى مطعم او كافتيريا لابد ان ابحث
عن الذى يعمل بها عرب ليس للتقليل من شان
الاسيويين لا والف لا ولكن لان طريقة صناعتهم
للاكل لاتتماشى معى والان اغلب المطاعم عندنا فى قطر عرب او اتراك
عزيزتى تقبلى تحياتى
| |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070 العمر : 43
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 7:06 pm | |
| اصل حكاية الاكل دى مزاج يا جماعه ومهما تواجد خدم صنع اليد شىء آخر انا كنت لا أأكل الا من صنع يدى مهما كان والكلام ده مينفعش لأن الواحد معرض انه يتعزم بره يسافر اى شىء طارىء كيفت نفسى على تقبل بعض الامور فى المطاعم ممكن الاكل يكون نواشف ويكون المطعم نضيف واللى شغالين فيه مقبولين ونضاف علشان الواحد يقدر ياكل | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 11:01 pm | |
| يمكن علشان في قطر فيه عرب وأتراك أكثر من الآسيوين عندنا في نسبة جيدة من العرب و نُدرة من الأتراك وإكتساح آسيوي واضح
أنا عن نفسي لو عجبني الأكل أكل ولا أسأل من اللي طبخ
قبل شوي وصلت من حفلة زفاف وجا الموضوع على بالي << يا ترى من طبخ هالأكل !!
تسلم يا أستاذ محمد
عدل سابقا من قبل آمنة في الجمعة أبريل 01, 2011 11:10 pm عدل 1 مرات | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الجمعة أبريل 01, 2011 11:07 pm | |
| صحيح يا زهرة الواحد لابد يكيف نفسه لتفادي الظروف | |
|
| |
احمد ابو عاصم مشرف منتدى الادب والفنون
عدد المساهمات : 1387 العمر : 45 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 12:03 am | |
| يا اخوانا اكل المطاعم نشف المعده نفسنا فى اكله بيتى ولا ايه رايك يا سعيد | |
|
| |
سعيدالعارف الضبع المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 17528 العمر : 37 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 12:09 am | |
| والله انا من رأيك يا ابومرح انا كرهت اكل المطاعم
جدا ونفسى فعلا فى اكله بيتى بس للأسف مليش فيه
يعنى مبعرفش اعمله ممكن اكل بس مش اكتر | |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070 العمر : 43
| |
| |
احمد ابو عاصم مشرف منتدى الادب والفنون
عدد المساهمات : 1387 العمر : 45 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 12:18 am | |
| والله ما قصرتى ام شروق دائما ما تغمرينا بكرمك | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:02 am | |
| اعرف البصارة من المسلسلات كأسم لأكله من الفول , بس ما جربتها
وتسلم إيدك | |
|
| |
احمد ابو عاصم مشرف منتدى الادب والفنون
عدد المساهمات : 1387 العمر : 45 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:06 am | |
| اسمعى يا ستى فووووووول مجروش يطبخ على النار حتى يستوى ويضاف عليه بعض البهارات التى تضفى عليه طعما مميزا ومع انها اكله جميله ولكننى شخصيا مضرب عنها منذ احدى عشر عاما وبالهنا والشفا اخت امنه | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:14 am | |
| مشكور أستاذ أحمد على الوصف
إن الله راد أول ما أرجع أزور القاهرة بطلبها وأجربها
أنا أفضل الأكل الشعبي للدول أكثر من الأكلات الجديدة اللي يخترعوها لنا هالأيام ,
وتسلم . | |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:15 am | |
| رحوا منكم لله يا بعدا
عاوزين تاكلونا بصارة
قبل النوم | |
|
| |
احمد ابو عاصم مشرف منتدى الادب والفنون
عدد المساهمات : 1387 العمر : 45 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:16 am | |
| يا استاذنا الفاضل دى مش للاكل لا دى للعرض وبس يعنى حاجه للفرجه | |
|
| |
ابو حسام المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 9558 العمر : 41 الموقع : القاهرة
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:21 am | |
| يا اخوانا انا مش هتكلم يعني لاتعليق لاني من اصول اوربيه ومعرفش الحجات الحلوه دي خالص انتم عارفين اني اصولي اوربيه شويه هههههههه | |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:22 am | |
| طيب وهنقطع تذاكر عشان نتفرج
ولا الفرجة مجانى
هات شاى مغلى ياواد لعمك احمد | |
|
| |
احمد ابو عاصم مشرف منتدى الادب والفنون
عدد المساهمات : 1387 العمر : 45 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:23 am | |
| ههههههههههههههههههه وكمان هههههههههههههه يا ود يا اوروبى يا بتاع الكباتشينو والمارونقلاسيه والباتيه | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:25 am | |
| أخوية محمد هذي زهرة هي اللي جابت البصارة << أفتن عليها
أنا ممكن أقدم لك أكله ثانية ,, أطلع في أول هالصفحة وتفضل كل فسيخ إماراتي
| |
|
| |
احمد ابو عاصم مشرف منتدى الادب والفنون
عدد المساهمات : 1387 العمر : 45 الموقع : الرياض
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:25 am | |
| يدوووووووووووووم الشاى يا عمنا علشان يعدل الدماغ انت عارف ضغط الشغل | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:29 am | |
| اخونا ابو حسام امس اكل برياني قبل النوم واليوم صار أوربي
علينا يا ابو حسام ,,
تحياتي لك | |
|
| |
ابو حسام المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 9558 العمر : 41 الموقع : القاهرة
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:30 am | |
| يعني مش عاجبك اني من اصول اوربيه يا عم احمد هتخلي اختنا امنه تضحك علينا وتقول صعايده يارسول الله ؟ هههههههه انت مش عارف اني من اصول اوربيهومعرفش حاجه عن المش بتاعكم دا ولا البصاره ولا الكلام الفاضي دا كله ولا حتي المصبوبه ولا المفروك ولا ولا ولا ولا ...... الخ ؟ انا مسامحك علشان خاطر عمنا ابو العبادي وعندك واحد شاي علي بوسته للكبير بتاعنا ياواد ههه
| |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:35 am | |
| نورت القعدة يا دكتر ماجلى
طيب ياعم بالراحة علينا ولا
عشان انت يعنى معاك حصانة اوربية
ضد المش والبصارة والملوحة والدقة
يعنى تقوم تفترى علينا
| |
|
| |
ابو حسام المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 9558 العمر : 41 الموقع : القاهرة
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:38 am | |
| وانا اقدر ياعمنا ههههه منتا عارف اخوك مش طبعه الافترا ولا التكبر بس حبيت افكر ابو مرح اني من اصول اوربيه يعني من الاقصر بذمتك دي مش شهاده اني اوربي ههههههههه السياحه ليل ونهار هناك ومن عاشر القوم اربعين يوم ههه يبقي حقي اقول اني اوربي ولا لاء؟ | |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:43 am | |
| لا يا كابتن اهل الاقصر قصدى اهل طيبة
اتقدموا قبل اوربا بتاعتك دى وهما
اللى علموا اوربا وغيرها الاتيكيت
من سبع تلاف سنة
| |
|
| |
ابو حسام المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 9558 العمر : 41 الموقع : القاهرة
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:46 am | |
| خلاص يبقي موافقه انتم بتتكلموا صح هاتولنا بقي اكله حلوه نتعشي بيها متهيئلي من اختصاص اختنا امنه ومنتظريين العشاء اخواتك عندهم شعور بالجوع حاليا | |
|
| |
محمد ابوالعبادى مشرف المنتدى العام
عدد المساهمات : 933 العمر : 59
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:50 am | |
| ايه رايكم تاكلوا شباتى
مع شاى
| |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:55 am | |
| تفضلو يا اخوان أكله خفيفه بسم الله مافي أخف من هالعشا طبق زبادي بالهنا والعافية وتصبحو على خير . | |
|
| |
ابو حسام المراقب العام للمنتدي
عدد المساهمات : 9558 العمر : 41 الموقع : القاهرة
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء السبت أبريل 02, 2011 1:56 am | |
| تسلم الايادي يا استاذه امنه وانتي من اهل الخير ان شاء الله وبارك الله فيكي علي هذا العشاء اللذيذ | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الخميس أبريل 07, 2011 3:20 am | |
| | |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070 العمر : 43
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الخميس أبريل 07, 2011 8:58 am | |
| ايه يا آمنة زعلانه على المقهى اللى واقف حاله هنشطهولك ...بس شوفى نتكلم فى ايه واحنا نفتحه خمس نجوم | |
|
| |
مصطفى عدلى مشرف منتدى الادب والفنون
عدد المساهمات : 346 العمر : 39
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الخميس أبريل 07, 2011 12:26 pm | |
| ياصباح الفل والورد والياسمين عليكم الاول انا جعان وكلاب بطنى عتهوهو الاقيش عنديكم شويه نابت وقرقوشه وياسلام لو بعديهم كوبايه شاى حبر كله بحسابه انتو مش هتبقششو علينا يعنى وادى نص جنيه تحت الحساب | |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070 العمر : 43
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الخميس أبريل 07, 2011 12:51 pm | |
| ادى النابت با مصطفى واتصرف وهات الشاى مع نفسك واحنا نحاسبوا لك | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الخميس أبريل 07, 2011 12:57 pm | |
| والله فيكِ الخير والبركة يا زهرة
أكيد أنتي تنشطي المقهى لأنك أنتي اللي دايماً مسويه جو حلو في المنتدى
نشوف الأخوان أي المواضيع يحبو يتكلمو فيها ونشارك سوى.
| |
|
| |
زهرة الجنوب ...........
عدد المساهمات : 26070 العمر : 43
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الخميس أبريل 07, 2011 1:01 pm | |
| الاول يا آمنه الحقينى بطريقة ارز مسلوق ومقبول علشان بطبخ | |
|
| |
امنـــــــه عضو vip
عدد المساهمات : 1455 العمر : 48
| موضوع: رد: مقهـــى الســها للأعضاء الخميس أبريل 07, 2011 1:17 pm | |
| الحين تطبخي طيب حطي 3 أكواب ماي في قدر على النار ولغاية ما يغلي الماي هاتي كوب رز وغسلية من النشا وحطيه على الماي المغلي 10 دقايق تشوفي الرز أستوى ,, حطي عليه معلقه ملح وعلى المصفى على طول صفية ورجعيه في القدر مع شوية زيت في قاع القدر علشان ما يلزق الرز ,غطي القدر وخليه على نار هاديه 5 دقايق بس ويكون جاهز ولأني عارفه ومتأكده أنه مش يضبط معاكي من اول مره جبت لك قدر رز جاهز ,, أنتي بس اغرفيه http://img102.herosh.com/2010/01/02/609827519.jpgوبالهنا والعافية | |
|
| |
| مقهـــى الســها للأعضاء | |
|